Amsterdam ArenA. Vanzelfsprekend duurzaam

Duurzaamheid en winstgevendheid gaan goed hand in hand. Daarom is ons motto: ‘Amsterdam ArenA. Vanzelfsprekend duurzaam.’

De Amsterdam ArenA wil:
• een podium zijn voor duurzame innovaties
• haar milieu-impact verlagen
• als goede buur een stimulans vormen voor de lokale economie
• samen met anderen haar duurzame impact vergroten

5-jarenplan

Het 5-jarenplan 2010-2015 “Amsterdam ArenA. Vanzelfsprekend duurzaam.” is opgeleverd en afgerond. Vol energie hebben wij duurzame en ambitieuze plannen gerealiseerd. Op het gebied van energie zijn wij per saldo klimaatneutraal. Ook op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is de ArenA een state-of-the-art stadion. Zo vormen we de icoon van duurzaamheid voor entertainment, sport en business.

Onze inspanningen en ambities zijn zeker niet ten einde. Het is tijd om door te pakken met een nieuwe ambitie: samen met de buren werken aan een energie-klimaatneutraal ‘Zuidoost’ in 2020.

Energie

De ArenA heeft 4.200 zonnepanelen op het dak, wordt verwarmd met stadswarmte uit Diemen, gekoeld met water uit de Ouderkerkerplas en gebruikt Nederlandse windenergie.

Het energiezuinige hoofdgebouw uit 2013 is voorzien van een hypermodern gebouwbeheersysteem. De verlichting bestaat uit led’s en werkt deels via bewegingssensoren.

De ArenA streeft naar minder watergebruik en minder afval. We voeren ons afval zo veel mogelijk gescheiden af.

Gouden Green Key

De Amsterdam ArenA heeft een gouden Green Key-certificaat. Dit is het hoogst haalbare internationale duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties.

Bedrijven met een Green Key-certificaat laten zien dat zij voldoen aan strenge normen als het gaat om bijvoorbeeld energie, vervoersmanagement, waterverbruik, catering, schoonmaak en afval.

Duurzaamheid en innovaties

Wij verduurzamen in nauw overleg met onze stakeholders zoals founders, business partners en de gemeente Amsterdam. Met hen worden vervolgstappen ontwikkeld en gerealiseerd om te komen tot een Smart en Sustainable stadion. Het betreffen innovaties op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid, energie, duurzaamheid en bezoekersbeleving. Zo werken we bijvoorbeeld continu aan de customer journey door bezoekers via de Mobility Portal een duurzaam en compleet vervoersaanbod te bieden.

Amsterdam ArenA Innovation Center

Het Amsterdam ArenA Innovation Center is gericht op innovaties voor het smart maken van de ArenA en de stad Amsterdam. Het moet uitgroeien tot hét kennis- en innovatiecentrum op het gebied van slimme en duurzame steden.

Kijk voor meer informatie over het verduurzamen van de ArenA op Vanzelfsprekendduurzaam